Rulouri transparente - prezentare


Rulourile transparente sunt concepute pentru închiderea verticală spațiilor deschise precum terasele, foișoarele și balcoanele de bloc.

Rulourile transparente sunt concepute pentru închiderea verticală a unor spații precum foișoarele din curți sau balcoanele, pentru a le proteja împotriva intemperiilor precum ploaia, vântul sau zăpada pe timp de iarnă, dând astfel posibilitatea ca aceste spații să poată fi folosite practic de-a lungul întregului an.

Folia transparentă folosită se numește Cristal.

Rulourile transparente pot fi cu tambor sau cu casetă și ghidaje. În cazul rulourilor transparente cu tambur se pot insera uși și ferestre cu prindere prin scai (arici). De asemenea se pot confecționa folii transparente cu prindere prin capse.


Ruloul transparent este un sistem de protecție vertical cu ajutorul unei folii transparente numita Cristal. Rulourile au fost concepute in special pentru inchideri verticale de spatii cum ar fi terase, foisoare sau balcoane. Rulourile transparente asigură o bună protecție împotriva intemperiilor precum ploaia, vântul sau zăpada pe timp de iarnă, astfel că spațiile protejate prin rulourile transparente pot fi folosite practic tot timpul anului.

În plus, în cazul teraselor și foișoarelor, rulourile transparente au avantajul suplimentar că oferă senzația de a sta într-un spațiu deschis.

Se pot insera uși și ferestre cu prindere prin scai (arici) sau fermoar, la rulourile transparente cu tambur. De asemenea se pot confecționa folii transparente cu prindere prin capse.

rulouri transparente

Folia Cristal folosită este un polimer din PVC transparent tratat cu aditivi UV pentru stabilitate la acțiunea razelor solare, având următoarele caracteristici:
- grosimea 0.8mm
- greutatea specifică - 1020g/m.
- transparența este aproape echivalenta cu cea a unui geam normal.

Lățimea unei role de folie Cristal este de 1370mm iar pentru a crea un rulou de dimensiune mai mare se lipesc două sau mai multe fâșii de 1370mm


Sistemul ruloului este simplu: folia transparentă se rulează pe un ax cu ajutorul unui sistem pe reductor cu manivela (opțional se poate monta acționare cu motor) iar in partea de jos are o contragreutate. Pentru a rezista la vânt, contragreutatea se ancorează jos prin intermediul a doua sau mai multe cârlige.

Închiderea teraselor cu rulouri transparente permite prelungirea utilizării spațiilor și în sezonul rece datorită protecției foarte bune la vant puternic, ploaie și ninsoare precum și datorită creării iluziei unui spațiu închis în același timp cu senzația plasării afară în aer liber.

rulouri transparente
rulouri transparente

Ruloul transparent se pretează foarte bine și pentru închideri de balcoane ale apartamentelor de bloc

rulouri transparente

arrow_upward